om mig

Jag är handledare i psykosocialt arbete, steg 1-utbildad terapeut och specialistsjuksköterska med särskild erfarenhet och kompetens kring barn som far illa, barnmisshandel, samtal, bemötande och samverkan.

Min handledarutbildning fick jag vid Ersta Sköndal Bräcke Högskola (Handledare inom psykosocialt arbete, 30 hp samt Handledning fördjupning/påbyggnad 15 hp) och arbetar i egen regi sedan 2014. Min teoretiska utgångspunkt är systemteori men jag är också präglad av bland annat salutogenes-teorin, olika omvårdnadsteorier samt . Min steg 1-utbildning läste jag vid Ericastiftelsen med inriktning på PDT för barn, unga och familj. Sammantaget möta människor med respekt för deras situation, sammanhang och erfarenheter. Men också med förväntan på människors förmåga och vilja att utvecklas.

 Som specialistsjuksköterska inom hälso- och sjukvård för barn och ungdom har jag lång erfarenhet av att möta barn och vuxna i olika slags kriser och svåra situationer. Framförallt har jag arbetat med barn som upplevt fysiskt våld, försummelse eller sexuella övergrepp. Bland annat var jag med och startade Sveriges första barnskyddsteam och har också arbetat vid flera barnahus.

Att skapa är ofta ett sätt för mig att reflektera och undersöka hur saker och ting kan gestaltas och förstås. Ibland blir resultatet något som jag kan använda i mitt arbete. Min familjeaffisch visar olika slags familjer och har hamnat på många förskolor, skolor och vårdinrättningar i Sverige (och på Åland). Jag använder gärna bilder och figurer i handledning och har skapat känslo- och samtalskort som passar i alla möjliga typer av samtal. Min första barnbok Bara den som vill (2018) är en berättelse om kroppslig integritet och samtycke. Min andra bok Hur arga får vuxna bli? (2021) handlar om våld och barns rätt att berätta.

 

publikationer jag medverkat i:

Kommunikation med barn och unga i vården.jpg

Liber bokförlag, redaktör Maja Strömbäck

Boken om barnahus.jpg

Rädda Barnen och Gothia bokförlag, redaktör Åsa Landberg